fbpx
Політика

Південнокорейський президент запропонувала відродити Великий шовковий шлях

Президент Південної Кореї Пак Кин Хе, яка виступила на конференції «Міжнародне співробітництво в епоху Євразії», що проходить в даний час в Сеулі, запропонувала відродити ідею Великого шовкового шляху, зокрема, з’єднати в єдину транспортну мережу автомобільні і залізні дороги Південної Кореї, КНДР, Китаю, провести їх через територію Росії та інших держав Центральної Азії, а потім вийти на Європу.

«Створення нової Євразії не є просто мрією. Це мета, яку можна досягти. Нова Євразія забезпечить новий приплив інвестицій, робочі місця. Необхідно заново перетворити Євразію у справді єдиний континент, відкривши тим самим нову еру», – заявила Пак Кин Хе.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За її словами, необхідно створити єдину транспортну систему під назвою «Експрес шовковий шлях», яка з’єднає обидві Кореї, Китай, Росію та Центральну Азію. Пак вважає, що ідея «Експрес шовкового шляху» є не тільки транспортною, вона повинна стати комплексним аспектом глобального плану, який також повинен включати в себе такі пункти, як «творчий континент» і «континент миру».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Створення єдиного економічного блоку допоможе забезпечити мир в регіоні і при цьому, вирішити комплекс проблем, пов’язаних з КНДР.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: