Олександр Клименко пропонує бізнесу боротися з корупцією спільно з Міндоходів України

  Міністр доходів і зборів Олександр Клименко намагається переконати бізнес у серйозності боротьби з корупцією у відомстві і пропонує спільно боротися з корупцією в лавах Міндоходів.

На зустрічі з Європейською бізнес асоціацією (ЄБА) у Києві він навів недавній приклад, коли у відомстві були виявлені корупціонери, в осередках яких було виявлено $ 1 млн готівкою, проте після звернення до 40 фігурантів справи за грошима прийшли тільки троє.

"Якщо бізнес хоче стояти в цій позиції – стійте. Але давайте разом боротися. Мені потрібна в цьому питанні ваша допомога", – сказав О. Клименко.

Він повідомив, що у відомстві створюється управління внутрішньої безпеки. Крім того, Міндоходів звернулося до PwC з проханням допомогти максимально скоротити можливості корупції у відомстві.

У той же час О. Клименко зазначив, що в Міндоходів 64 тис. співробітників, тому повністю позбутися цього явища складно.

Related Post

Він також підкреслив, що вкрай зацікавлений в діалозі з бізнесом.

"Нам потрібен ваш feedback і ваше розуміння", – сказав глава Міндоходів.

Відповідаючи на прохання Samsung Electronics повернутися до практики інформаційних меморандумів, за допомогою яких попередньо узгоджувалася митна вартість, О. Клименко зазначив, що в подібних випадках, коли було багато як прихильників, так і супротивників, чекає звернення від імені галузі, а не окремих компаній.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment