На торгах предметами сучасного російського мистецтва поставлений рекорд

Інтерес до сучасного російського мистецтва у колекціонерів не слабшає – це довів черговий аукціон Vladey, що відбувся напередодні увечері в Москві. Торги, організовані галеристом Володимиром Овчаренком, принесли рекордні 1 300 000 євро, більш ніж у два рази перевищивши виручку минулого аукціону. Овчаренко підкреслив, що залишилися нерозпроданими лише 30 % лотів, що є відмінним показником для подібного роду аукціонів.
 
Найдорожчим лотом Vladey стала робота Олега Целкова «Портрет сім’ї». При естімейті 50 000 євро картина була продана за 125 000 євро. Робота «Станція метро Кіровська» Семена Файбисовича, спочатку оцінювана в 60 000 євро, пішла з молотка за 120 000 євро. Третім топовим лотом стала картина Валерія Кошлякова «Москва», продана за 100 000 євро. Найдешевший лот – роботу Андрія Кузькіна «Гроші на хліб» (стодоларову купюру з хлібної м’якушки) – продали за 350 євро.
 
Валерій Овчаренко – власник галерей Red October і «Ріджина». Аукціон Vlade , за словами організатора, він вирішив заснувати тому, що «на вітчизняному арт-ринку відсутній прозорий механізм купівлі-продажу творів мистецтва, а твори багатьох російських авторів недооцінені».

 

Related Post

Перший аукціон Vladey (відео):

:

:
 
 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment