fbpx
Економіка

На оптових ринках можна побачити реальні ціни на сільгосппродукцію – Присяжнюк

Ціни на українську сільгосппродукцію повинні задовольняти не тільки споживачів, а й виробників. Отримати гідну ціну за продукцію українські аграрії можуть на оптових ринках. Про це повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк в ході візиту на оптовий ринок «Столичний».

 За його словами, зараз є певний ціновий конфлікт між споживачем і виробником. У міністерстві розуміють, запевнив Присяжнюк, що споживачі повинні отримувати стабільну ціну на продукти.

 «Але ми повинні дбати і про виробника. Тому що він не може працювати собі на шкоду», – додав міністр.

 За словами головного аграрія України, модель, де виробники можуть заробити, а споживачі витратять трохи грошей, – зараз пропонують на оптових ринках. На такі ринки, запевнив міністр, не допускають перекупників, які встигли заполонити продовольчі ринки в більшості українських міст.

 «Сьогодні одноосібник не зможе потрапити на районний або центральний ринок міста, тому що скрізь є перекупники. Наше завдання – прибрати таких посередників. І я переконаний в тому, що незабаром на українських ринках торгуватимуть тільки виробники», – розповів міністр.

 На думку Присяжнюка, саме на оптових ринках виробники мають можливість формувати товарну партію і надавати товарний вигляд своєї продукції. За планами МінАПК, саме з оптових ринків і повинні надходити парії продукції на експорт.

 «Перебуваючи на цьому ринку, ми показуємо, яка реальна ціна на сільгосппродукцію. Однак, щоб вона була стабільною в усіх регіонах країни, повинен вираховуватися баланс споживання продукції. Тому що вітчизняним аграріям потрібно розуміти, скільки вони повинні виростити овочів, картоплі, щоб уникнути демпінгу, стрибків цін і збитку. Тобто необхідний певний замовлення на виробництво цієї продукції», – підсумував міністр.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: