fbpx
Футбол

Наставника збірної Англії з футболу звинуватили в расизмі

Головного тренера збірної Англії 66-річного Роя Ходжсона звинуватили в расизмі, передає УНН з посиланням на англійську The Mirror.

Рой Ходжсон під час останнього матчу проти збірної Польщі використав слово про приматів щодо одного зі своїх темношкірих гравців. "Погодуйте мавпу", – сказав Ходжсон своїм футболістам. Таким чином тренер попросив їх частіше давати м’яч півзахисникові "Тоттенхема" Ендросу Таунсенду. Антирасистська компанія "Kick It Out" тут же зажадала від Футбольної асоціації країни розслідування інциденту.

"Вам ​​доведеться постаратися, щоб знайти людину, яка звинуватила би мене в расизмі. Я тренував команди у всьому світі 37 років, працював з різними людьми. І дуже сумно, що все це підноситься як расизм", – обурився Р. Ходжсон звинуваченнями правозахисників.

Голова Англійської футбольної асоціації Грег Дайк сказав, що на адресу Роя Ходжсона не прозвучало з цього приводу ні слова критики від футболістів, ніхто не скаржився на нього: "Рой Ходжсон є людиною високої цілісності, чесна людина, яка робить велику роботу з командою Англії. Він гідний повної підтримки футбольної асоціації". На захист тренера виступили і ряд гравців, зокрема, Уейн Руні.

Е. Таунсенд у своєму твіті написав, що слова Р. Ходжсона його ніяк не зачепили. Про це він сказав тренеру і особисто, коли той приніс свої вибачення.

Колишній гравець збірної Англії Джон Барнс вважає, що Р. Ходжсону нема за що вибачатися: "Як може хтось ображатися за це? Це не расизм. "Годувати мавп" – це як "пасти кіз".

Борці з расизмом з "Kick It Out" певною мірою заспокоїлися після швидкого реагування і заступництва з боку громадськості і схиляються до того, щоб вважати інцидент вичерпаним.

Джерело: УНН

Читайте також: