fbpx
Література

Лауреат Нобелівської премії з літератури не зможе приїхати за нагородою

На адресу представників Нобелівського комітету в Стокгольмі прийшов лист від представників лауреата Нобелівської премії з літератури Еліс Мунро, в якому повідомлялося, що канадська письменниця не зможе приїхати на урочисту церемонію вручення нагороди, яка відбудеться в грудні в Стокгольмі. Причиною називається слабке здоров’я 82-річної власниці Нобелівської премії. «Всі залучені в це, в тому числі і сама пані Мунро, дуже жалкують, але вдіяти нічого не можна», – йдеться в посланні.

 Хто отримає премію замість канадської письменниці, не повідомляється. Невідомо й те , чи буде прочитана лекція Еліс Мунро (за традицією, це повинен робити сам Нобелівський лауреат).

 Щорічно урочиста церемонія вручення Нобелівської премії у всіх номінаціях (виключаючи премію миру) проводиться у Стокгольмі 10 грудня – у день, коли помер засновник нагороди Альфред Нобель. Король Швеції особисто бере участь у нагородженні – він вручає лауреатам дипломи та золоті медалі. На рахунки лауреатів переводяться грошові премії – цього року розмір кожної з них склав 1 200 000 доларів. Премію миру вручають в Осло.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: