Захарченко: “Потрібно удосконалити інформування громадян про діяльність міліції”

 Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що українці мало інформовані про стан злочинності в державі, а також про боротьбу міліції з нею. Як передає один з кореспондентів УНІАН, про це Захарченко заявив сьогодні в ході свого виступу на міжвідомчій колегії.

"Інформування населення про діяльність правоохоронних органів вимагає удосконалення. Нам потрібно удосконалити систему інформування населення про поточний рівень злочинності в країні і про роботу міліції", – прокоментував ситуацію Захарченко. Також міністр підкреслив, що відповідні підрозділи МВС зобов’язані спільно з органами місцевої влади, громадськістю та засобами масової інформації розробити відповідні підходи і формули для реалізації поставленого завдання.

Крім цього Захарченко підкреслив, що після того, як Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС, відомству необхідно буде протягом 2-7 років оптимізувати відповідно до вимог Європейського Союзу понад 1300 відомчих наказів. Також керівник МВС не обійшов стороною і боротьбу з незаконною переправою мігрантів через територію України до держав Євросоюзу.

За словами Віталія Захарченка, в 80 % випадків незаконного потоку мігрантів існує створена злочинцями система, яка відпрацьовувалася роками. Приміром, кожен з незаконних мігрантів повинен заплатити за перетин кордону певним злочинним особам від 4 до 7 тисяч доларів. Виходячи з цього, міністр доручив відповідним підрозділам викорінити дане явище і приділити йому найпильнішу увагу.

Related Post

Також міністр додав, що тільки в поточному році за вчинення посадових злочинів були затримані 227 працівників міліції.

Відзначимо, що в ході свого виступу міністр також порушив тему підготовки правоохоронців до зими і тему довиборів на проблемних округах.

За матеріалами: УНІАН

Leave a Comment