fbpx
Політика

Гаага створює небезпечний прецедент – Пушков

 Керівник комітету Держдуми РФ з міжнародних відносин Олексій Пушков після чергового скандалу в Нідерландах з співробітниками російського посольства заявив, що Гаага може "ефектом бумеранга" отримати відповідь.

 "Гаага створила небезпечний прецедент. Нідерланди порушують Віденську конвенцію, що може мати ефект бумеранга. У дипломатії принцип взаємності ніхто не скасовував", – про це політик написав у своєму мікроблозі в Twitter.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Нагадаємо, що цілий ряд скандалів розпочався з інциденту в Печорському морі. Саме тоді активісти організації Greenpeace вчинили спробу з криголама Arctic Sunrise забратися на бурову платформу "Прирозломну". Всіх учасників акції заарештували і звинуватили в піратстві. Додамо, що Arctic Sunrise ходить під прапором Нідерландів, чия влада стала ініціатором міжнародного розгляду проти Російської Федерації.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Наступним скандалом між Нідерландами і Російською Федерацією стало побиття російського дипломата в Гаазі на початку жовтня. А в ніч на 16 жовтня в столиці Росії було скоєно напад на співробітника посольства Нідерландів Онно Елдеренбоса.

Отношения России и Нидерландов близки к разрыву (видео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: