fbpx
Інновації

Вілкул відкрив у Харкові центр управління повітряним рухом

Сьогодні віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відкрив в аеропорту «Харків» центр управління повітряним рухом. Варто відзначити, що цей центр є одним з найсучасніших у всій Східній Європі. Про це українським ЗМІ повідомили представники Харківської ОДА.

У відкритті центру також брав участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник мера Харкова Ігор Терехов, генеральний директор компанії «Украерорух» Юрій Чередниченко, а також Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.

«Харків зараз дуже динамічно розвивається, він отримує нове європейське обличчя і має дуже багато планів. Повітряні ворота Харкова – аеропорт – особливо в контексті Угоди про відкрите небо з Євросоюзом, є черговим каталізатором для розвитку першої столиці України», – заявив на церемонії відкриття Олександр Вілкул.

За його словами, створення нових можливостей в харківському аеропорту – це дуже важлива складова розвитку Харкова в якості сучасного європейського міста. Вілкул впевнений, що це дозволить розширити туристичні можливості Харкова, а також посилить зв’язки місцевого аеропорту з аеропортами України та інших держав.

Повідомляється, що до складу центру управління повітряним рухом входить аеродромно-диспетчерський центр і унікальна аеродромно-диспетчерська вишка. Висота даної вишки в аеропорту «Харків» становить 45 метрів. «Харківська вишка» є другою в Україні за цим параметром. На першому місці вишка в Донецьку – 51 м. Однак в Харкові побудували єдину в Україні вишку, кабіна якої складається з 16-ти граней. Це забезпечує диспетчерам огляд поля в 360 градусів.

Відзначимо, що сьогодні Вілкул візьме участь у відкритті нового вокзалу в Дніпропетровській області.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: