fbpx
Україна

У Черкасах знесли пам’ятники українській жінці і варенику

У Черкасах міська влада демонтували два пам’ятники, встановлені біля будівлі готелю «Росава» – пам’ятник українській жінці і єдиний в країні пам’ятник варенику.

Зараз в будівлю готелю переїхав апеляційний суд Черкаської області, і за словами його співробітників, обидві скульптури «не відповідають статусу цього закладу». Також представники прес-служби суду підкреслили, що прибрати обидва пам’ятники вирішив сам їх власник (правда, його прізвища так ніхто і не згадав).

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Пам’ятники українській жінці і варенику були найвідомішими пам’ятниками Черкас. Пам’ятник варенику, встановлений в 2006 року з ініціативи керівництва готелю «Росава», не має аналогів ні в Україні, ні в світі. Для урочистої церемонії відкриття скульптури був зварений рекордний вареник вагою 70 кілограмів. Пам’ятник українській жінці з’явився 2009 року. Обидві скульптури створив заслужений художник України, професор Іван Фізер.

Читайте також:  Черговий московський поп отримав підозру

Будівлю готелю «Росава», що оцінюється в 610 000 доларів , передано Фонду держмайна України нинішньої весни і здано в оренду обласному Апеляційному суду.

Пам’ятник варенику в Черкасах (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: