fbpx
Освіта

Українські університети стали членами Консорціуму університетів прикордоння

У місті Білостоці (Республіка Польща) всі присутні ректори з вишів – партнерів Республіки Польща, Литовської Республіки, Республіки Білорусь, України та Російської Федерації підписали угоду про створення Консорціуму університетів прикордоння.

Варто відзначити, що в мережу університетів прикордоння увійшли наступні виші: Брестський державний університет імені Олександра Пушкіна і Гродненський державний університет імені Янки Купали (Республіка Білорусь), Тернопільський національний економічний університет і Львівський національний університет імені Івана Франка (Україна), університет Вітаутаса Великого в Каунасі (Литовська Республіка), Воронезький державний університет і Балтійський федеральний університет імені Іммануїла Канта (Російська Федерація), а також університет у Білостоці (Республіка Польща).

Консорціум університетів прикордоння був створений з метою використання потенціалу «прикордонних вишів» для підвищення якості освіти. Крім того планується, що створення Консорціуму університетів прикордоння дозволить активізувати інноваційну діяльність «комерціалізувати» наукові розробки у всіх освітніх установах. Передбачається також, що створення загального освітнього простору призведе до активізації обміну викладачами та студентами, організації та проведення міжнародних конференцій. Зазначимо, що Консорціум повинен активізувати отримання міжнародних грантів та проведення трансграничних досліджень університетами.

Повідомляється, що серед перших загальних планів Консорціуму університетів прикордоння – проведення дистанційної студентської конференції, а також створення єдиного Інтернет-порталу для мережі університетів і випуск першого наукового журналу.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: