fbpx
Політика

Собянін пообіцяв, що зростання тарифів на ЖКГ у Москві в 2014 році буде рекордно низьким

На зустрічі з журналістами мер Москви Сергій Собянін повідомив, що в 2014 році зростання тарифів на житлово-комунальні послуги буде рекордно низькими – на рівні 7 %.

"Наступного року буде з 1 листопада на 7 % зростання. Це мінімальний рівень за всю історію. Ми, як і обіцяли, вийшли на середню інфляцію по місту", – сказав Собянін. Московський мер нагадав, що влітку цього року тарифи на комунальні послуги зросли на 9,7 %, і зазначив, що що в Москві одна з найбільш прозорих схем нарахування платежів.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

"У Москві ця система, мабуть, найпрозоріша в Росії, у нас єдиний платіжний документ. Більше того, у нас заблоковано в єдиній системі платежів якісь сплески. Якщо машина бачить, що відбувся різкий сплеск платежу, то вона не пропускає, і ми через себе в ручному режимі починаємо розбиратися", – розповів мер журналістам.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, за словами Собяніна, цього року всі будинкові лічильники тепла були передані місту, а раніше вони контролювалися відомчими мережами та муніципальна влада не мала інформації, наскільки об’єктивно проводився розрахунок за спожиті послуги. Мер пообіцяв, що тепер контроль буде носити подвійний характер – з боку експлуатуючої організації і з боку міста.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: