fbpx
Право

Програма відновлення судноплавства на Дніпрі має бути розроблена до кінця року – Азаров

  Загальнодержавна програма відновлення в басейні Дніпра транспортного судноплавства повинна бути розроблена і подана на розгляд Кабінету міністрів України до кінця 2013 року.

Таке доручення дав прем’єр-міністр України Микола Азаров Міністерству інфраструктури спільно з Міністерством аграрної політики і продовольства та Міністерством промислової політики, відкриваючи засідання уряду в четвер.

За словами М. Азарова, програма в першу чергу необхідна для потреб аграрного виробництва.

"Україна має унікальну транспортну артерію – Дніпро, ідеально розташовану за експортним маршрутом зерна. Одночасно це найдешевший шлях транспортування зернових та інших сипучих вантажів, й за дорученням президента ми повинні в найкоротші терміни розробити план дій з відновлення інфраструктури та флоту для річкових перевезень", – сказав прем’єр-міністр.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович зажадав від уряду розробити програму відновлення судноплавства на Дніпрі для розвитку сільськогосподарського виробництва.

В Україні найбільш активно за відродження судноплавства на Дніпрі та Південному Бузі виступає сільськогосподарська компанія "Нібулон" Олексія Вадатурського. Вона з 2009 року реалізує проект, що передбачає введення в експлуатацію в цілому 17 елеваторів і річкових терміналів, створення флоту з 57 самохідних і несамохідних суден (зоккрема 14 буксирів ) загальним дедвейтом 200 тис. тонн.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За підсумками 2013 року "Нібулон" має намір транспортувати власним вантажним флотом 1,5 млн тонн зернових і олійних культур по Дніпру і Південному Бузі. У компанії відзначали, що інвестпроект з поглиблення судноплавних ділянок Дніпра дозволить збільшити щорічні перевезення річковим транспортом до 3 млн тонн зерна.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: