fbpx
Новини світу

Почалося виконання контракту на постачання російського озброєння до Іраку

За даними радника прем’єр-міністра Іраку Алі аль-Мусаві, почалося виконання контракту на поставку в країну озброєння РФ.

Дана угода по лінії військово-технічного співробітництва була укладена 2012 року. Загальна вартість договору становить 4,3 мільярда доларів. У тому числі контракт передбачає поставку понад 10 одиниць вертольотів Мі-28НЕ "Нічний мисливець" з повним комплектом озброєння.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Нам вдалося ще до початку реалізації даного контракту досягти домовленості між президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і іракським прем’єр-міністром про необхідність його перегляду, щоб не було допущено жодних порушень. Багато в чому завдяки цьому в кінцевому підсумку угоду вдалося оформити. На данний момент почався процес виконання однієї з частин цього договору", – заявив іракський політик у своєму інтерв’ю одному з телеканалів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Що стосується умов контракту, то прем’єр-міністр Іраку підкреслив, що угода з Російською Федерацією головним чином передбачає постачання зброї для боротьби з терористами.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: