fbpx
Література

Кожен екземпляр нової книги про Пеле важить 15 кг

Легендарний бразильський футболіст Пеле кілька десятиліть тому завершив свою професійну кар’єру, а інтерес співвітчизників і вболівальників з інших країн до свого кумира не вщухає досі. Про нього пишуть книги, знімають фільми і навіть складають пісні.

Цього місяця на батьківщині футболіста видана нова біографічна книга. Унікальність її полягає в тому, що фоліант під назвою «1283» важить 15 кг. Фанатам Пеле не потрібно пояснювати, що означає назва книги – кожен бразильський (та й не тільки) хлопчисько, закоханий у футбол, знає, що саме стільки голів забив легендарний спортсмен. Також число м’ячів, відправлених Пеле у ворота суперників, відображено в кількості розділів ( їх 1283 ) і в тиражі ( 1283 примірники).

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

На презентації книги виступив сам 72-річний футболіст. Він підписав деякі екземпляри – вони будуть продаватися дорожче. Так, вартість «звичайної» книги складе 1700 доларів, а книги з автографом Пеле – 2600 доларів.

Нагадаємо, Пеле протягом довгих років виступав за бразильський «Сантос», потім перейшов в американський "Нью- Йорк Космос". За збірну Бразилії форвард провів 92 матчі.

 

Кращі голи Пеле (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: