fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Азербайджан не задоволений поводженням з Зейналовим

Те, що громадянина Азербайджану Орхана Зейналова, підозрюваного у вбивстві хлопця в московському районі Бірюлево Єгора Щербакова, називають злочинцем без постанови суду, як і в цілому грубе поводження з ним, є не чим іншим, як порушенням презумпції невинності. З такою думкою виступив офіційний представник МЗС Азербайджану Ельман Абдуллаєв.

Він зазначив, що це питання зобов’язане знайти своє юридичне рішення. Між Азербайджаном і Росією, за словами Ельмана Абдуллаєва, існує консульська конвенція, на основі якої і повинні регулюватися всі подібні питання.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

"Посольство Азербайджану в РФ буде надавати необхідну консульську підтримку затриманому. Відповідний указ МЗС Азербайджану вже передав дипмісії в Москві. Посольство вже звернулося з проханням провести зустріч із затриманим, і очікує відповіді найближчим часом", – заявив представник азербайджанського МЗС.

За словами Абдуллаєва, інцидент з Зейналовим виник на побутовому грунті, а російські ЗМІ «роздули» це питання, що також суперечить презумпції невинуватості. Дипломат додав, що посольство Азербайджану в Росії вже приступило до розслідування вбивства свого громадянина Руслана Гараханли, який днями був убитий в Москві.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Нагадаємо, Зейналова затримали 15 жовтня в Підмосков’ї, після чого його доставили до Москви. За даними слідства, у затриманого виявили одяг із слідами крові вбитого Єгора Щербакова. Крім цього, громадянинаа Азербайджану впевнено впізнала і єдиний свідок у даній справі – дівчина загиблого хлопця Ксенія Попова. Сам затриманий Зейналов визнав, що вдарив Щербакова ножем, однак він стверджує, що вбивати не збирався, а зробив це виключно в рамках самооборони.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: