fbpx
Право

Азаров підписав Стратегію розвитку системи управління державними фінансами – Арбузов

 

Україна розраховує на підтримку Європейського Союзу в ході імплементації Угоди про асоціацію, заявляє перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов.

 "Ми усвідомлюємо той великий обсяг роботи, який повинен бути зроблений, і сподіваємося на підтримку ЄС – і в рамках програм технічної допомоги, і в рамках фінансових програм сприяння розвитку окремих галузей економіки", – сказав перший віце-прем’єр-міністр України в ході зустрічі з європейським комісаром з питань торгівлі Карлом де Гухтом, яка відбулася в четвер у Брюсселі, повідомляє представництво України при ЄС.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як зазначив С.Арбузов, укладення Угоди про асоціацію з ЄС стане "каталізатором подальшого проведення широкомасштабних реформ, посилення демократичного розвитку та верховенства права".

 "Україна приймає на себе безпрецедентний обсяг зобов’язань, і ми активно готуємося до їх виконання", – підкреслив перший віце-прем’єр.

 Він також поінформував, що прем’єр-міністр України Микола Азаров підписав Стратегію розвитку системи управління державними фінансами. За словами С.Арбузова, це документ, з яким "ЄС пов’язує подальшу співпрацю з Україною у фінансовій сфері".

 Крім того , український чиновник висловив надію на отримання в майбутньому чергових траншів програм секторальної бюджетної підтримки.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 "В умовах низьких темпів розвитку світової економіки уряд працює над пошуком внутрішніх стимулів для пожвавлення економіки України. Ведеться системна робота з лібералізації податкової та митної систем, дерегуляції ведення бізнесу, підвищення енергоефективності, подолання енергетичної залежності. Ми робимо ставку на розвиток малого та середнього бізнесу, який формує, як нам добре відомо, в країнах Західної Європи в середньому до 80% ВВП", – додав С.Арбузов.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: