fbpx
Без категорії

Янукович розповів, скільки Україна витратить на підготовку до Олімпіади-2022

 Витрати на підготовку до зимової Олімпіади у 2022 році будуть не меншими, ніж кошти, які були витрачені на підготовку до проведення Євро -2012. Про це повідомив президент України Віктор Янукович на «Раді регіонів» у Борисполі.

«Тому коли зараз приймається рішення, і це стосується величезних і глибоких капіталовкладень, то я не випадково виніс дане питання на рішення Ради регіонів. Коли ми розглядаємо таке питання, то його потрібно приймати свідомо і взяти на себе відповідальність. Ми до цього готові чи ні, шановні колеги?», – заявив Янукович, звертаючись до всіх присутніх .

 Після цього учасники «Ради регіонів» проголосували за подачу Україною заявки на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

 Віце – прем’єр – міністр Олександр Вілкул, торкнувшись теми підготовки України до Олімпіади – 2022, повідомив, що було зроблено дуже багато роботи в даному напрямку. Зокрема, зазначив Вілкул, була відпрацьована державно – цільова програма з розвитку зимових видів спорту в Україні. Віце – прем’єр підкреслив, що до 14 листопада 2013 року, Україна може подати лист – декларацію в Міжнародний олімпійський комітет, в якому заявить про свій намір поборотися за право проведення Олімпіади.

 У березня 2014 року Україна повинна подати заявочний файл в МОК, над яким зараз триває робота.

 «Я хочу доповісти, що перший проект цього заявочного файлу буде готовий до 4 листопада. Таким чином, Україна зможе представити своє бачення експертам з міжнародних федерацій та МОК», – запевнив віце – прем’єр – міністр.

 Вілкул повідомив, що в 2014 році в МОК оголосять список міст – кандидатів на право проведення зимової Олімпіади -2022. За словами чиновника, Україна зробить все можливе, щоб потрапити в «шорт – лист».

 «Для підготовки української заявки залучені міжнародні фахівці, провідні експерти з досвідом підготовки переможних заявок», – підсумував Вілкул.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: