fbpx
Новини світу

Українська армія може виконати будь-яке поставлене завдання – Павло Лебедєв

  Міністр оборони України Павло Лебедєв заявляє, що українська армія при необхідності може виконати будь-яке поставлене завдання, зокрема, провести повномасштабну бойову операцію.

"Наша армія цілком боєздатна. Як показують результати численних навчань, особовий склад Збройних сил України добре навчений і підготовлений. Рівень його озброєння і оснащення, а так само забезпечення всіма необхідними запасами для життя і бою достатній для того, що б при необхідності виконати будь-яке поставлене завдання. Зокрема, і у форматі повномасштабної бойової операції", – сказав міністр в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За словами глави оборонного відомства, він в цьому переконувався неодноразово, побувавши протягом нинішнього року близько 15 разів безпосередньо у військах. "Наприклад, навесні нинішнього року я особисто перевірив можливості нашої 30 механізованої бригади, перевіряв так само частини Повітряних і Військово-морських сил, ряд інших частин і з’єднань. І всі вони продемонстрували цілком впевнену здатність вирішувати поставлені перед ними завдання", – розповів П. Лебедєв.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Разом з тим, додав він, нинішній рівень оперативних можливостей української армії – це не межа і є можливість його істотного підвищення. Над цим, за словами міністра, керівництво Міноборони сьогодні наполегливо працює.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: