fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Прокуратура виявила зловживання на 13 млн грн під час будівництва київського метро

 За результатами перевірок законності використання коштів на будівництво метро співробітники київської прокуратури встановили зловживань розміром 12,7 мільйона гривень. Йдеться про кошти, які були виділені комунальному підприємству «Київський метрополітен» для будівництва Куренівсько – Червоноармійської лінії метрополітену. Про це під час брифінгу заявив голова департаменту управління правозахисної діяльності, протидії злочинності та корупції в транспортній сфері прокуратури Києва Дмитро Чібісов.

 Дмитро Чібісов повідомив, що за результатами перевірок співробітниками прокуратури було порушено 5 кримінальних виробництв.

 У ході перевірок було встановлено, що всі вищевказані порушення були допущені посадовими особами комунального підприємства «Київський метрополітен» з 2008 по 2012 роки. Зокрема, це стосується процедур закупівель «Київським метрополітеном» послуг і товарів за кошти державного бюджету. Зазначимо, що перевірки комунального підприємства прокуратура провели спільно з органами контролю в 2013 році.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Зокрема, співробітники прокуратури виявили факт придбання в 2011 році «Київським метрополітеном» ескалаторів для облаштування ділянки метро від станції «Либідська» до «Виставкового центру». Повідомляється, що ескалатори були куплені за завищеною вартістю, – за них переплатили близько 4,6 мільйонів гривень. Крім того, як стало відомо, загальна вартість пожежно – охоронної сигналізації, призначеної для «синьої» гілки підземки, виявилася також завищеною приблизно на 1 мільйон гривень. Зазначимо, що за технічні пристрої для управління об’єктами на «синій» гілці переплатили 275 тисяч гривень.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Раніше повідомлялося, що метро до Одеської площі в Києві коштуватиме 1,8 мільярда гривень.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: