fbpx
Інновації

Перший корабель класу «корвет» Міноборони України може отримати до 2017 р. – Лебедєв

  Збройні сили України планують отримати до ладу перший корабель класу "корвет" до 2017 року, повідомив міністр оборони Павло Лебедєв.

"Будівництво кораблів класу "корвет" передбачено державною цільовою оборонною програмою будівництва кораблів класу "корвет" за проектом 58250, яка затверджена постановою Кабінету міністрів України ще в листопаді 2011 року", – розповів міністр в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

У цій програмі, за словами П. Лебедєва, передбачено фінансування будівництва 4-х кораблів класу "корвет " протягом 2011-2021 років.

"В даний час ведеться будівництво головного корабля. Комплексною держпрограмою реформування і розвитку ЗСУ передбачається введення його в дію до 2017 року", – підкреслив міністр.

Як відомо, у грудні 2009 року Міноборони України та ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" (Миколаїв) за підсумками тендеру військового відомства підписали контракт на виконання держоборонзамовлення з будівництва кораблів класу "корвет" для ВМС країни.

Розробником проекту виступило казенне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (Миколаїв).

Обсяг фінансування затвердженої в листопаді 2011 року урядом України держпрограми "корвет" до 2021 року передбачено в 16,2 млрд грн.

У 2012 році на "ЧСЗ" розпочато будівництво першого українського корвета "Володимир Великий".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: