fbpx
Новини світу

Остаточне рішення щодо проекту «Сапсан» буде прийматися на державному рівні – Лебедєв

  Міністерство оборони України вважає недоцільною подальшу реалізацію проекту "Сапсан", проте остаточне рішення буде прийматися на державному рівні, повідомив глава відомства Павло Лебедєв.

"На сьогоднішній день Міністерство оборони України здійснює заходи з реформування Збройних сил України та створення їх нової моделі. У ній просто не передбачено застосування такого ракетного комплексу як "Сапсан", – сказав міністр в ексклюзивному інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

У зв’язку з цим, за його словами, в Міністерстві оборони та Генеральному штабі Збройних сил України прийнято рішення щодо недоцільності подальшої реалізації проекту "Сапсан". "Остаточне рішення з цього питання на державному рівні ще не прийнято", – уточнив П. Лебедєв.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як повідомлялося, влітку поточного року П. Лебедєв заявив, що військове відомство відмовилося від реалізації цільової оборонної програми створення БФРК "Сапсан".

За словами міністра, розробник БФРК за кілька років "витратив 200 з гаком мільйонів гривень, і не видав не те, що дослідного зразка, а навіть документації".

Державна цільова оборонна програма зі створення нового українського ОТРК – багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК) "Сапсан" прийнята урядом України в листопаді 2011 року. БФРК "Сапсан" повинен об’єднати в собі властивості тактичних і оперативно-тактичних ракетних комплексів, а також ракетних систем залпового вогню.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Заявлена ​​розробником – ДКБ "Південне" (КБП, Дніпропетровськ) дальність ураження ракет комплексу – до 280 км. Ескізний проект БФРК був затверджений у 2009 році. Прийняття комплексу на озброєння ЗСУ, згідно з раніше озвученими Міноборони планами, було намічено на 2016 рік.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: