Генеральна прокуратура заборонила експлуатацію 300 атракціонів в Україні

 За результатами перевірок прокуратура заборонила експлуатацію понад 300 атракціонів. Про це стало відомо від керівника головного управління захисту прав і свобод дітей Генпрокуратури України Володимира Вишинського. Зокрема, Вишинський поінформував про стан дотримання вимог законодавства України щодо відпочинку та оздоровлення дітей.

 За словами прокурора, державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки за дорученням Генеральної прокуратури провела обстеження 1,5 тисячі атракціонів. У ході перевірок було виявлено близько 2000 порушень. Як підсумок, до експлуатації було заборонено більше 300 таких об’єктів.

 «Проте проведеними прокурорами перевірками по повноті прийнятих територіальними органами Держгірпромнагляду заходів були встановлені численні порушення з експлуатації та розміщення атракціонів. Зазвичай атракціони функціонують без відповідних дозвільних документів від контролюючих органів», – розповів Вишинський.

Related Post

 За його словами, технічний стан деяких атракціонів виключає можливість експлуатації з причини небезпеки для здоров’я і життя дітей.

 Як приклад він розповів про травму учня 7 – го класу, яку він отримав після падіння з атракціону «Канатна дорога», розташованого в парку і відпочинку Тернополя. Зокрема, розповів Вишинський, дозвільні документи на зазначеному об’єкті відсутні, а сам атракціон не пройшов обстеження у відповідних контролюючих органах. На вимогу прокуратури Тернополя всі порушення були усунені, а винних посадових осіб притягнули до відповідальності.

 «Лише за втручання органів прокуратури Криму відключили від електропостачання і демонтували 17 атракціонів, а в Житомирській області – 80. З аналогічних підстав реагували і прокурори Івано – Франківської, Черкаської, Одеської та Чернівецької областей, а також міста Києва», – підсумував Вишинський.

 За матеріалами: УНН

Leave a Comment