Євросоюз може вирішити українське питання безпосередньо на Вільнюському саміті

 Питання євроінтеграції України може вирішитися безпосередньо під час проведення саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 жовтня. Таку можливість не виключає колишній голова Європарламенту та екс – прем’єр – міністр Польщі Єжи Бузек. Про це він заявив в інтерв’ю виданню Deutsche Welle.

 «Рішення, можливо, буде прийнято в останній момент – підписувати чи не підписувати Угоду про асоціацію», – заявив Єжи Бузек. На остаточне рішення, за словами політика, сильно може вплинути ситуація з Тимошенко. Єжи Бузек сподівається, що до того часу в Україні вдасться вирішити це питання і екс – прем’єр таки відправиться на лікування до Німеччини. У той же час Єжи Бузек не виключає інший поворот подій. За його словами, Тимошенко може сама звернутися до Європарламенту з проханням підписати Угоду про асоціацію, навіть якщо вона залишиться за гратами.

Related Post

 «Я не виключаю появи в останній момент драматичного листа колишнього прем’єра Тимошенко до обох сторін з проханням підписати угоду», – заявив екс – голова Європарламенту. У такому випадку прогнозувати результат подій Єжи Бузек не береться.

 За матеріалами: РБК – Україна

Leave a Comment