fbpx
Новини світу

У Держдумі дозволили стягувати збиток від дій терористів з їх родичів

 Депутати Державної думи Російської Федерації в першому читанні прийняли законопроект, який дозволяє стягувати збитки від дій терористів з їх родичів. Про це повідомляють ЗМІ 15 жовтня 2013 року.

 Відомостей про те, яка кількість членів нижньої палати Держдуми проголосувала за внесення змін до закону «Про протидію тероризму», на офіційному сайті Державної думи поки немає.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Законопроект внесли до російського парламенту 27 вересня цього року з ініціативи голови держави Володимира Путіна. Відповідно до чинного закону, збиток, що був заподіяний терактом, відшкодовує сам злочинець, а також уряд.

 Крім покладання відповідальності за терористичний акт на родичів злочинців, у прийнятому законопроекті передбачаються й інші зміни в чинний закон. Зокрема, в документі було прописано механізм щодо визнання тієї чи іншої організації терористичною з наступною її ліквідацією.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 А також законопроектом встановлюється кримінальна відповідальність за навчання в цілях проведення терористичної діяльності, за організацію діяльності терористичної організації, за організацію терористичного співтовариства і участь у ньому.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: