Односторонні силові акції посилюють нестабільність – Лавров

 Як заявив сьогодні, 15 жовтня, голова МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в Королівському інституті міжнародних відносин «Егмонт» у Брюсселі, односторонні силові акції тягнуть до різкого посилення нестабільності – як на регіональному, так і на глобальному рівнях.

 За словами голови МЗС РФ, ніхто ще в світовій практиці не довів, що в міжнародних справах застосування сили зменшує, а не збільшує жертви серед цивільного населення.

 «У цьому зв’язку давайте згадаємо Афганістан, Лівію і особливо Ірак, де кожен день теракти забирають десятки життів, що стало вже страхітливою нормою для цієї країни, на яку навіть перестали звертати увагу як політики, так і західні ЗМІ. І що абсолютно очевидно, то це те, що в односторонньому порядку використання сили призводить до посилення нестабільності – як на регіональному, так і на глобальному рівнях», – сказав голова МЗС РФ.

Related Post

 Як підкреслює Лавров, події останніх років дають безліч свідчень того, що жодна держава або навіть група країн не володіють ресурсами, яких достатньо для вирішення проблем міжнародного характеру.

 «За допомогою нав’язування іншим країнам своєї волі методом сили, стабільності не добитися. Замість цього, слід шукати вирішення в цивілізаційному устрої самого народу. Грунтуючись на цьому, допомогти знайти їм рішення і вершити свою долю – найбільш ефективно від будь-якого застосування сили», – додав Лавров.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Leave a Comment