fbpx
Політика

Микола Азаров відвідав калузькі технопарки

14-15 жовтня в Калузькій області з дводенним робочим візитом перебуває прем’єр-міністр України Микола Азаров, а також делегація українських бізнесменів. Про це УНН повідомили у прес-службі уряду Калузької області.

Вчора представники української бізнес-місії оглянули виробничі майданчики ряду промислових підприємств в індустріальних парках "Ворсино" і "Росв". На автозаводі ТОВ "ПСМА Рус" Микола Азаров у супроводі губернатора області Анатолія Артамонова побував у ряді цехів підприємства, потім вони зустрілися з учасниками бізнес-місії.

Відбувся обмін думками про досвід регіону в залученні інвестицій, а також про перспективи міжрегіонального співробітництва Калузької області з регіонами України. Анатолій Артамонов зазначив, що за 6 місяців поточного року товарообіг між Калузькою областю та Україною збільшився більш ніж на 80 % порівняно з аналогічним періодом минулого року, і перевищив 250 млн доларів США. На його думку, Калузька область могла б успішно співпрацювати з українськими партнерами в різних сферах, і прем’єр-міністр України Микола Азаров порадив українській стороні цим активно користуватися.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Анатолій Артамонов також взяв участь у роботі бізнес -форуму "Росія і Україна – економічний розвиток через призму інвестиційної політики". У своєму привітанні він зазначив, що "основа наших успіхів – системний підхід до розвитку бізнесу. Те, до чого ми прагнемо, це – економіка, заснована на знаннях".

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

У ході подальшого ділового спілкування говорилося про інструменти розвитку інвестиційного клімату і важливі аспекти його поліпшення як в Росії, так і в Україні.

Нагадаємо, Микола Азаров з тих пір як став прем’єр-міністром, вже вдруге приїжджає до Калуги, де він народився в 1947 році.

Нагадаємо, сьогодні відбудуться переговори прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва і прем’єр-міністра України Миколи Азарова. На засіданні комітету планується обговорити весь комплекс проблем російсько- українського співробітництва. За підсумками відбудеться спільна конференція прем’єрів.

Джерело: УНН

Читайте також: