fbpx
Спорт

Кабінет міністрів перерозподілив бюджетні кошти на Євробаскет-2015

Кабінет міністрів України вирішив перерозподілити кошти держбюджету на фінансування заходів з підготовки до проведення фінальної частини турніру Євробаскет-2015. Про це стало з відповідного розпорядження Кабінету міністрів № 763-р від 2 жовтня 2013 року «Про внесення змін до переліку об’єктів будівництва, капітального ремонту, реконструкції спортивних споруд та фізкультурно-спортивної інфраструктури та організаційних заходів на 2013 рік з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу».

Відзначимо, що фінансування капітального ремонту київського Палацу Спорту планується урізати на 26 мільйонів гривень (до 44 мільйонів). На реконструкцію спортивного палацу «Метеор» у Дніпропетровську також виділять менше на 26 мільйонів гривень (до 44 мільйонів).

Додамо, що в уряді вирішили збільшити фінансування з бюджету будівництва тренувальних баз в Одеській, Донецькій, Харківській та Львівській областях – на 13 мільйонів гривень у кожному регіоні. У цілому, на тренувальні бази додатково виділять 52 мільйони гривень.

Повідомляється, що фінансування будівництва тренувальних комплексів для підготовки збірної України в Києві не будуть фінансувати з держбюджету.

Зокрема, раніше виділені на це кошти вирішили направити на фінансування тренувальних комплексів в Криму (на 30,470 мільйона більше, до 31,17 млн гривень). Крім того, кошти спрямують на часткове відшкодування відсоткових ставок витрат за запозиченнями, які були залученими для будівництва спортивних споруд в Україні – 8,83 мільйона гривень.

Загальна сума фінансування об’єктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту спортивних споруд до Євробаскет-2015 за рахунок бюджету як і раніше становить 200 мільйонів гривень.

За матеріалами: УНН

Читайте також: