fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Дніпропетровську розслідують факт самовільного захоплення 8 га берега Дніпра під розважальний комплекс

Дніпропетровська міжрайонна екологічна прокуратура із залученням представників органів державного контролю провела перевірку дотримання вимог чинного законодавства в діяльності товариства з обмеженою відповідальністю при користуванні земельною ділянкою, розташованою на березі Дніпра в межах міста Дніпропетровська. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури.

Перевіркою встановлено, що земельна ділянка площею понад 8 га огороджена парканом із залізобетонних плит і використовується під розміщення об’єктів нерухомого майна за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про її передачу у власність або надання у користування (оренду).

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Зокрема, встановлено, що на земельній ділянці площею 0,2289 га розташовані об’єкти нерухомого майна (адміністративна будівля, тир, стайня), які належать ТОВ на праві приватної власності. Інша частина земельної ділянки площею 7,7771 га, яка є прибережно-захисною смугою Дніпра, самовільно зайнята. На її території розміщені, побудовані з порушенням чинного законодавства, без правовстановлюючих документів і за відсутності погоджень контролюючих органів барна стійка, будинки зі зрубу, альтанка, які використовуються в комерційних цілях для надання відповідних послуг відвідувачам.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За результатами перевірки прокурором внесено відомості в ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Джерело: УНН

Читайте також: