fbpx
Економіка

Міноборони РФ уклало контракт на промислову утилізацію боєприпасів на суму 86,9 млн доларів

З початку року Міноборони Російської Федерації уклало з підприємствами 38 контрактів на промислову утилізацію боєприпасів загальною вартістю понад 86,9 млн доларів США. Про це повідомляють російські ЗМІ, передає УНН.

"Найважливіше – нове керівництво Міноборони повністю відійшло від варварського способу утилізації шляхом підриву. На початку року відповідно до звітності Міноборони ситуація була не дуже хороша, але зараз ця позиція вирівнюється", – зазначив директор Рособоронзамовлення Олександр Потапов.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Станом на 1 січня 2013 року на території РФ налічувалося більше мільйона тонн боєприпасів.

Відзначимо, в Україні за різними оцінками зберігається 1,5-2 млн тонн непридатних снарядів, які потребують утилізації. У той же час Міноборони цьогоріч скоротило державне фінансування на утилізацію боєприпасів. Через економію українські боєприпаси будуть підривати.

За словами експертів, доцільніше і безпечніше утилізувати боєприпаси методом промислового розбору.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Для виконання робіт з утилізації боєприпасів в Україні залучаються Хімічне казенне об’єднання імені Г. І. Петровського, Донецький казенний завод хімічних виробів, Шосткінський казенний завод "Імпульс", державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, асоціація підприємств "Співдружність", Державний концерн "Укроборонсервіс".

Джерело: УНН

Читайте також: