fbpx
Інновації

МВС: Україна може стати 10-ю країною, яка буде готувати миротворців

 Україна в майбутньому може стати 10 – ю державою, яке займатиметься підготовкою миротворців. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Лекар під час зустрічі зі Штефаном Шварцем – офіцером департаменту польових місій та департаменту миротворчих операцій секретаріату ООН. Про це повідомили в прес – службі міністерства внутрішніх справ України.

 Сергій Лекар зазначив, що сертифікація «миротворчого» навчального курсу – це прямий шлях для України до створення міжнародного регіонального центру з підготовки миротворців. Він додав, що такий центр буде готувати не лише українських і іноземних правоохоронців, але й зможе стати «тренувальним майданчиком ООН» в Європі.

 Заступник голови МВС України зазначив, що зараз одним з пріоритетів для України є участь у миротворчій діяльності, яка спрямована на врегулювання та запобігання різних міжнародних конфліктів. За його словами, з 1994 року близько 3 тисяч співробітників МВС України брали участь у різних міжнародних операціях. Зазначимо, що сьогодні в семи миротворчих операціях несуть службу 87 українських правоохоронців.

 Сергій Лекар, звертаючись до представника ООН, запевнив, що МВС України за підтримки українського уряду, згідно зі всіма міжнародними стандартами, розробило спеціалізовані навчальні курси для підготовки спостерігачів цивільної поліції ООН. Крім того, такі курси зможуть підготовляти командний склад для миротворчих підрозділів поліції.

 Своєю чергою, офіцер секретаріату ООН Стефан Шварц заявив, що зараз 80 країн задіяні в різних міжнародних операціях, у дев’яти з яких працюють центри з підготовки миротворців.

 «В України є всі шанси стати 10- ю країною, яка зможе готувати спеціалістів для врегулювання міжнародних конфліктів», – запевнив Шварц.

 За матеріалами: mvs.gov.ua

Читайте також: