fbpx
Політика

Лідер сирійської Нацради: “Женева-2” не вирішить сирійського військового конфлікту “

 На думку лідера Опозиційного Сирійської національної ради (СНР) Джорджа Сабра мирна конференція «Женева- 2» не зможе вирішити питання сирійської кризи. Про це Сабра заявив в інтерв’ю радіо «Голос Росії». Джордж Сабра закликає проігнорувати майбутню конференцію «Женева -2».

 Зазначимо, що напередодні лідер СНС пригрозив виходом ради з Національної коаліції (НК), якщо вона погодиться взяти участь в майбутній конференції. У даний момент саме Опозиційний Сирійська національна рада є основною силою в коаліції.

 «Навіть прихильники «Женеви – 2» не впевнені в тому, що вдасться домогтися якихось позитивних результатів. Ми впевнені, що дана конференція буде абсолютно безперспективною, і ми не віримо в те, що рішення, які там будуть прийняті, відповідатимуть реальним бажанням і амбіціям народу Сирії. Ситуація, що склалася у нас в країні, ніяк не може бути врегульована саме політичним шляхом», – заявив Джордж Сабра.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Голова Опозиційної національної ради Сирії в черговий раз підкреслив, що основною метою даної ради є повалення нинішнього президента Сирії Бащара Асада. На думку Сабра, поки Башар Асад знаходиться при владі, «перед будь-яким політичним рішенням двері залишатимуться закритими».

 Своєю чергою, голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що відмова СНС від участі в «Женеві -2» в черговий раз доводить нездатність Заходу виконати всі домовленості з Росією щодо Сирії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Нагадаємо, що військовий конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами військових дій вже стали понад 100 тисяч людей. У другій половині листопада США і Росія планують провести конференцію «Женева -2», на якій вирішуватиметься питання врегулювання ситуації в країні.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: