fbpx
Новини світу

В Одесі пройшла хресна хода проти євроінтеграції

Напередодні, 13 жовтня, православні віруючі влаштували ходу в Одесі, протестуючи проти підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Акція була приурочена до свята Покрова Пресвятої Богородиці, що відзначається православними 1 жовтня (14 жовтня за Григоріанським календарем).

«Сьогодні, як і 400 років тому, наша Батьківщина знову в небезпеці. Країну готують до здачі та окупації західним евросодомом», – йшлося в листівках, які роздавали прихожанам. Розпочався захід на Куликовому полі і завершився в районі Катерининської площі. Учасники хресної ходи в ході акції запропонували направити дві телеграми «з категоричним ні Євросоюзу» на ім’я президента України Віктора Януковича і митрополита Бориспільського Антонія.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, в кінці минулого місяця глави церков і релігійних організацій України підтримали євроінтеграційний курс влади. Під відповідним документом свої підписи поставили глава УПЦ Київського патріархату Філарет і глава канонічної Української православної церкви ( Московського патріархату) митрополит Володимир.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: