Водіїв в Україні очікують нові штрафи

Про можливе збільшення в Україні штрафів за деякі порушення правил дорожнього руху говорять давно. Як стало відомо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3405, внесений в український парламент Кабінетом міністрів. Даним документом пропонується внести низку змін до чинної сьогодні в Україні системи штрафів за порушення ПДР, зокрема, пропонується збільшити суми штрафів за порушення правил користування ременями безпеки і за порушення встановлених норм при тонування стекол автомобілів.

Зареєстрованим у Верховній Раді України проектом закону пропонується збільшити розмір штрафних санкцій за переобладнання транспортних засобів з порушенням норм, зокрема і за тонування стекол, з порушенням існуючих стандартів, до 510-680 гривень.

У разі порушення водіями та пасажирами правил використання ременів безпеки або шоломів пропонується штрафувати їх на суму від 170 до 340 гривень.

Related Post

Законопроектом також передбачено штрафи за встановлення на проїжджій частині автодоріг предметів, які перешкоджають проїзду або зупинці. Відзначені в проекті закону і порушення за керування транспортним засобом з несправностями в гальмівній системі і рульовому управлінні.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment