fbpx
Спорт

Олена Ісінбаєва увійшла до трійки кращих легкоатлеток Європи в 2013 році

Європейська асоціація легкої атлетики включила Олену Ісінбаєву, російську стрибунку з жердиною в трійку кращих спортсменок 2013 року. Повідомлення про це з’явилося напередодні ввечері на офіційному сайті організації. Переможницею у цій номінації стала чеська бар’єристка Зузана Хейнова.

В Олени Ісінбаєвої, дворазової олімпійської чемпіонки в стрибках з жердиною – друге місце, а на третьому місці розташувалася італійська бігунка на марафонських дистанціях Валерія Странео.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Серед чоловіків кращим легкоатлетом року визнаний український стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Другим став британський бігун Мо Фара, третім – польський метальник молота Павло Файдек.

Нагадаємо, в нинішньому сезоні 24-річний Богдан Бондаренко виграв чемпіонат світу з легкої атлетики та "Діамантову лігу" зі стрибків у висоту, а також встановив національний рекорд – 2,41 метра. З цим стрибком Богдан став четвертим спортсменом в історії, якому вдалося злетіти вище, ніж на 2,40 метра. Наставником стрибуна є його батько Віктор Бондаренко, який теж отримав від Європейської легкоатлетичної асоціації нагороду за кращу тренерську роботу.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: