fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Сирії викрадений відомий російський мандрівник

У сирійському місті Алеппо, що частково перебуває під контролем бойовиків, викрадений російський мандрівник Костянтин Журавльов. Бойовики звинувачують його у шпигунстві на користь Росії і уряду Сирії.

Про пригоду розповів друг викраденого – Олег Пацай. Він також пояснив, що Костянтин Журавльов прямував з Туреччини через Сирію в бік Єгипту, де збирався в рамках проекту «Наодинці з пустелею» провести 21 день у східній частині пустелі Сахара. Проте вже з 30 вересня Журавльов не виходив на зв’язок і Пацай почав його розшуки.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

У результаті на сторінці опозиційного сирійського видання Shamel News у Facebook Пацай виявив повідомлення про те, що в Алеппо затримано шпигуна з Росії, бойовики припускають, що той працював на російську і сирійську розвідки. У повідомленні на сайті бойовиків опублікована фотографія закордонного паспорта Костянтина Журавльова і говориться про те, що найближчим часом з’явиться відео з визнанням затриманого шпигуна.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Пацай повідомляє, що вже відправив інформацію про затримання Журавльова в російський МЗС і в посольство РФ в Сирії, але відповіді поки не отримав.

Костянтин Журавльов – відомий в Росії мандрівник і фотограф, який здійснив автостопом навколосвітню подорож за 777 днів. На своєму сайті він проводив тренінги з туризму та фотографії.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: