fbpx
Театр

У Великому театрі представлять оперу для дітей

 Сьогодні, 12 жовтня, в російському Великому театрі відбудеться прем’єра вистави для юних глядачів "Налаштуйся на оперу", заснована на творах Вівальді, Генделя, Моцарта, Россіні, Доніцетті, Белліні, Верді і Леонкавалло. Тривалість постановки лише 1 годину 10 хвилин, і, як зазначено в афіші, адресована вона найменшим шанувальникам опери (від 12 років).

 У минулому сезоні ГАБТ вже представляв три вистави для юної аудиторії. У грудні на Новій сцені пройшла прем’єра балету "Мойдодир" на музику Єфрема Підгайця. Через місяць на тих же підмостках була представлена ​​опера "Дитя і чари" Моріса Равеля. У Бетховенському залі пройшов ряд цільових дитячих програм.

 Проект "Налаштуйся на оперу" в захоплюючій формі познайомить маленьких глядачів з оперними голосами. Перед дитячою аудиторією постануть сентиментальна Сопрано, примхлива Меццо – сопрано, романтичний Тенор, зарозумілий Баритон і величний Бас. Зруйнувати ідилію спробує Електронний привид, який спотворює все живе. Під його впливом квітучі пейзажі перетворюються на бездушні пустелі, а на обличчях, що сміються, застигають маски. Голоси вступають в боротьбу і виграють непростий бій.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: