«Сьогодні “Шахтар” змагається сам з собою», – думка експерта

 Відомий футбольний експерт Сергій Морозов поділився своїми думками щодо річниці правління Рінатом Ахметовим ФК «Шахтар». Нагадаємо, що 11 жовтня 2013 року виповнилося рівно 17 років з моменту прийняття Рінатом Ахметовим керівництва «гірниками».

 За словами експерта, на першому етапі Ринат Ахметов взяв за основу хороший європейський клуб. Ахметов прекрасно розумів, що потрібно збудувати інфраструктуру клубу, інакше в «Шахтарі» у нього нічого не вийде.

 «Що мені дуже подобається в будівництві клубу, то це послідовність. Спочатку база "Кірша", потім – Академія, Алея слави і стадіон. Інфраструктура визначилася. Після цього йде набір професійних людей у відділи, які займаються розвитком клубу. Результат почав просуватися паралельно: до стадіону "Донбас Арена" команда вже вигравала чемпіонат», – розповів Морозов.

 Крім того, експерт розповів і про «цифри» клубу – при Ринаті Ахметові «Шахтар» вісім разів ставав чемпіоном України, вісім разів вигравав Кубок, п’ять разів вигравав Суперкубок, а також взяв європейський клубний трофей – Кубок УЄФА.

 «Мене дивує інше: 17 років для створення клубної інфраструктури – це нормально, як і для створення команди», – підкреслив Сергій Морозов.

Related Post

 Він дивується, як за такі короткі терміни Ахметову вдається говорити про тактику, стратегію футболу. За його словами, президент донецького «Шахтаря» зараз говорить про це на рівні хорошого футбольного фахівця або тренера.

 «Мене найбільше дивує в Ріната Леонідовича, наскільки глибоко він сьогодні обізнаний у цих питаннях», – зазначив експерт.

 «Зараз мені здається, що "Шахтар" змагається сам з собою. Ви подивіться, який великий вплив донецький клуб надав на розвиток українського футболу», – заявив експерт.

 За матеріалами: championat.com

 

Leave a Comment