fbpx
Економіка

Мінінфраструктури очікує активізації відносин з ЄБРР і ЄІБ після Вільнюського саміту

 Міністр інфраструктури України Володимир Козак обговорив нинішній стан і подальші плани з реалізації транспортних проектів. Про це міністр розповів під час зустрічі міністрів транспорту «Східного партнерства». Козак зустрівся з віце – президентами Європейського інвестиційного банку Ласло Бараньяй і Вільгельмом Мольтерером, керуючим директором ЄБРР Томасом Майєром. Про це стало відомо від представників міністерства інфраструктури.

 «Підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом у листопаді відкриє для України нові можливості для розвитку транспортної галузі, сприятиме тіснішій співпраці з фінансовими інститутами з ЄС. Крім того, це посприяє і припливу інвестицій в економіку української держави», – запевнив міністр інфраструктури.

 Під час спілкування з представниками ЄІБ та ЄБРР Володимир Козак обговорив перспективні напрями щодо співпраці з транспортним відомством України після підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, чиновники обговорили питання реконструкції автомобільних доріг, модернізації аеронавігаційної системи та електрифікації залізниць.

 «Після підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з ЄС Україну чекає активізація роботи над спільними проектами. Поглиблення співпраці з європейськими фінансовими інститутами – це черговий крок до впровадження європейських стандартів життя і норм в Україні», – заявив Володимир Козак.

 Нагадаємо, що на сьогодні за рахунок міжнародних фінансових організацій, зокрема ЄБРР та ЄІБ, в дорожній галузі України ведуться роботи з капітального ремонту та реконструкції ділянок автодоріг М – 06 «Київ – Чоп» (ділянка Київ – Житомир), а також на трасі М- 07 «Київ – Ковель – Ягодин».

 За матеріалами: УНН

Читайте також: