fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Лідер “Моєї Молдови” затриманий за підозрою в торгівлі людьми в Росії

 Представники Генеральної прокуратури Молдови підтвердили інформацію про затримання напередодні, 11 жовтня, лідера асоціації «Моя Молдова» Федора Гелича за підозрою в торгівлі людьми. Геличу закидують причетність до відправки громадян Молдови до Росії для занять жебрацтвом. У будинку громадського діяча пройшли обшуки, інформація про їх результати поки відсутня.

 За інформацією молдовських ЗМІ, раніше Федір Гелич сам повідомляв про те, що його підозрюють у торгівлі людьми через асоціацію «Моя Молдова». Громадський працівник стверджував, що прикордонна поліція, яка займається розслідуванням його справи, виробляє масові затримання волонтерів асоціації «Моя Молдова» і змушує їх робити компрометуючі заяви проти свого лідера.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Нагадаємо, влітку поточного року організація під керівництвом Гелича направила президенту РФ Володимиру Путіну лист із пропозицією створити на території Росії Молдовський автономний округ. За словами лідера асоціації, «молдовці задоволені тим, що Росія дає їм можливість заробити на шматок хліба», вони «живуть в РФ і процвітають».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: