До Книги рекордів України потрапив портрет Гагаріна

 Представники Книги рекордів України зафіксували нове національне досягнення. На цей раз честі потрапити до списку «най-най» удостоїлися українські вуличні художники, які намалювали на фасаді житлового будинку в центрі Харкова портрет першого космонавта Юрія Гагаріна.

 Це графіті визнано найбільшим в країні. На офіційному сайті адміністрації Харкова повідомляється, що зображення Юрія Гагаріна на тлі космічного корабля «Восток -1» нанесено на cтіну 12- поверхового будинку № 39 по проспекту Гагаріна. Параметри малюнка такі: висота 35,25 метра, ширина – 12,81 метра, площа – 451,55 квадратних метра.

 На те, щоб написати портрет першого космонавта, групі художників під керівництвом Андрія Пальваля знадобилося менше двох тижнів. Для створення графіті було використано п’ятсот балончиків з фарбою більше сорока відтінків. «Цей рекорд складно буде побити. Якщо бажаючі і знайдуться, то їм доведеться малювати на 16 – поверхових або 24 – поверхових будівлях», – зазначив представник Книги рекордів України Віталій Зорін.

Related Post

 Харківська влада вважає, що цей портрет Гагаріна стане «гордістю і візитною карткою» міста.

У Книгу рекордів України потрапив портрет Гагаріна (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment