Атомохід “50 років Перемоги” готується доставити Олімпійський вогонь на Північний полюс

 У Мурманську повним ходом йде підготовка криголама – атомохода "50 років Перемоги" до походу на Північний полюс, куди буде доставлений Олімпійський вогонь. Судно вирушить в дорогу 15 жовтня і імовірно, вже через тиждень прибуде на полюс.

 Напередодні команда промислових альпіністів розтягла на палубах і надбудовах атомохода величезні банери з символікою Зимових ігор, також прикрашенf і будівля Атомфлоту.

 У суботу естафета олімпійського вогню прибуде в Смоленську область – на батьківщину першого космонавта Землі Юрія Гагаріна. Як повідомляється, естафета пройде в автомобільному кортежі по території восьми муніципальних утворень.

Related Post

 Вулицями Смоленська вогонь пронесуть 100 факелоносців, серед яких будуть імениті спортсмени, уродженці міста – це олімпійські чемпіонки з легкої атлетики Ольга Кузенкова і Світлана Школин, чемпіонка світу з біатлону Надія Таланова, факелоносець московської Олімпіади – 80 Едуард Заенчковський. Крім них, в естафеті візьмуть участь місцеві школярі, ветерани та інваліди – спортсмени.

 Губернатор Смоленської області Олексій Островський вважає, що естафета Олімпійського вогню об’єднає всю Росію, показавши її єдність, і в той же час унікальність і неповторність кожного регіону.

Атомохід "50 років Перемоги" готується доставити Олімпійський вогонь на Північний полюс (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment