fbpx
Економіка

95 модернізованих вагонів з’являться в Києві в 2014 році

 У рамках прес-туру на Крюківський вагонобудівний завод представникам ЗМІ показали вагони метрополітену, які пройшли глибоку модернізацію і з’являться в столиці найближчим часом – перша партія повинна прибути до Києва вже до кінця цього року, а решта вагонів будуть передані Київському метрополітену протягом 2014 року.

Слід зазначити, що вагони після модернізації будуть сильно відрізнятися від своїх попередників. У новому складі, за великим рахунком, було змінено практично все: починаючи від нового двигуна, нових німецьких колодок, закінчуючи новими сидіннями. Нові сидіння, варто відзначити, тепер будуть повністю «відкритими» знизу. Це, як стверджують на Крюківському вагонобудівному заводі, було зроблено виключно з метою безпеки пасажирів.

Частини вагона, які в краш-тестах були позначені як ненадійні, також були перероблені і вдосконалені з застосуванням комп’ютерного моделювання.

Всі перераховані вище поліпшення дозволять модернізованим складам метрополітену споживати на 35 % менше електроенергії. Також, як зазначив Георгій Ігнатов, головний конструктор ПАТ Крюківський вагонобудівний завод, зовнішні шуми  модернізованих вагонів складають 92 дБ проти 98 дБ старих вагонів. « За реальними відчуттями це в рази тихіше», – сказав Георгій Ігнатов.

Михайло Костюк, заступник голови Київської міської державної адміністрації, повідомив, що передбачено модернізацію 95 вагонів. Костюк уточнив, що були відібрані саме ці вагони, так термін їх служби вже перевищив 40 років. Михайло Костюк зазначив, що вартість модернізації одного вагона становить 1 млн євро, у той час як вартість нового вагона досягає 1,5 млн євро. Михайло Костюк наголосив, що взагалі необхідно оновити не менше 300 вагонів Київського метрополітену.

Читайте також: