“Чорноморнафтогаз” збільшив видобуток газу на 37 %

За дев’ять місяців поточного року Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" перевищило показники з видобутку природного газу за аналогічний період на 37,6 відсотка або на 317 мільйонів кубометрів, загальний видобуток склав 1160,4 млн куб.м. Про це УНН повідомили у прес-службі компанії.

Також в рамках виробничої діяльності з січня до вересня "Чорноморнафтогаз" на 14,3 відсотка або на 6,03 тис. т перевиконав планові показники з видобутку газового конденсату і на 6 відсотків – з нафти. На сьогоднішній день підприємство вийшло на історичний максимум добового видобутку газу на родовищах Чорного та Азовського морів – 4,97 млн куб.м і, як наслідок, за підсумками року планує видобути 1,65 млрд кубометрів.

Related Post

Відзначимо, що на виконання доручень Президента України Віктора Януковича і Кабінету міністрів України щодо збільшення вітчизняного видобутку Державним акціонерним товариством "Чорноморнафтогаз" за підтримки Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" активно ведуться роботи з облаштування та вводу в експлуатацію нових свердловин на Одеському та Безіменному газових родовищах. Освоєння родовищ ведуть дві високотехнологічні плавучі бурові установки п’ятого покоління "Петро Годованець" і "Незалежність", завдяки яким перший газ з Одеського родовища надійшов споживачам Криму в кінці минулого року. Сьогодні на Одеському родовищі встановлені два блок-кондуктори і завершується процес укладання підводних міжпромислових газопроводів для з’єднання з магістральним газопроводом. Підсумковим результатом стане виконання "Чорноморнафтогазом" програми з триразового збільшення видобутку природного газу – з 1,05 млрд кубометрів в 2011 році до 3 млрд в 2015 році.

Нагадаємо, що за результатами восьми місяців 2013 року видобуток природного газу Товариством перевищив минулорічні показники за аналогічний період на 36 відсотків або на 269 мільйонів кубометрів.

Джерело: УНН
Leave a Comment