fbpx
Політика

«Свобода» обіцяє знову принести до Верховної Ради символіку УПА

У п’ятницю, 11 жовтня, сесійне засідання Верховної Ради, можна сказати, було зірвано через те, що представники фракції «Свобода» принесли до зали плакат з написом «Слава героям УПА!» І два червоно-чорних прапори. На знак протесту проти «неонацистської символіки» регіонали залишили залу засідань Верховної Ради. За ними пішли й комуністи. Як заявив член фракції «Партії регіонів» Михайло Чечетов, більшість не хоче, щоб «ця картинка гуляла по каналах Європи».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Свободівці обіцяють у наступний четвер знову принести символіку УПА в сесійну залу. У своїх діях опозиціонери не бачать нічого протизаконного.

«Сьогодні «Свобода» принесла символіку УПА – червоно-чорний прапор… Якщо хтось вважає, що це фашистська символіка, будь ласка, доведіть, тому що ніде не сказано, що це фашистська символіка», – заявив народний депутат від фракції «Удар» Павло Різаненко.

А ось втечу регіоналів і комуністів із сесійної зали ударівець пояснює просто – вони не бажають чути ганьби своїх представників у Кабміні.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Сьогодні повинно був звітувати уряд, міністр соціальної політики Наталія Королевська з соцпитань… Питання повинні були підніматися незручні… Більшості у них немає, і тому, щоб не демонструвати свою імпотенцію та нероботу «своїх», депутати вирішили просто втекти», – вважає Павло Різаненко.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: