fbpx
Новини світу

Президент Білорусі: «Найбільша проблема у нас сьогодні навіть не гроші – люди!»

 На прес – конференції для російських ЗМІ президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країні необхідно вдвічі збільшити чисельність населення. «Найбільша проблема у нас сьогодні навіть не гроші – люди! Здавалося б, невелика Білорусь, але на цю площу не вистачає як мінімум стільки людей, скільки тут живе. Нам треба не 10 мільйонів, а 20 – ми можемо їх запросто прогодувати», – підкреслив Лукашенко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За словами білоруського президента, за останні п’ять років в Україну з Росії на постійне місце проживання переселилося понад 35 000 громадян. Кількість білорусів, які отримали громадянство РФ за цей же період, склало 9 000 осіб. Лукашенко дуже радий тому, що росіяни поповнюють ряди білоруських громадян: «Якщо російська людина, росіянин захоче до нас приїхати, ми будемо тільки це вітати».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Зараз у Білорусі розробляється проект «Велика сім’я», що передбачає виплату 10 000 доларів за народження первістка, 20 000 доларів – за другу дитину і 40 000 доларів – за третю. Коментуючи цей проект, Олександр Лукашенко підкреслив, що підсумкова сума, яку отримають батьки, залежатиме від економічної ситуації в країні.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: