fbpx
Політика

Олена Лукаш назвала документи КПУ щодо всеукраїнського референдуму «спамом»

 Міністр юстиції України Олена Лукаш вважає документи, які були подані Комуністичною партією України, звичайним «спамом». Зазначимо, що раніше КПУ подала документ до Центральної виборчої комісії, щоб організувати і провести всеукраїнський референдум. На підтвердження своїх слів, які були сказані на нараді, Олена Лукаш навела результати аналізу підписів громадян. Ці підписи були зібрані комуністами і подані до ЦВК.

 «Я прихильник закону про референдум… Незалежність України отримала саме на референдумі… Але зараз мова не йде про мільйон громадян, які нібито хочуть провести в Україні референдум. Я процитую ті цифри, я хочу щоб ви розуміли хоча б приблизно, про які мільйони громадян говорять комуністи, коли вносять документи в ЦВК», – заявила міністр юстиції.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За її словами, в декількох тисячах документів, які комуністи внесли до ЦВК, було виявлено багато серйозних порушень. Зокрема, 843 людини відсутні в реєстрі виборців, 1677 відомостей збіглися з даними реєстру тільки частково, з цих 1677 громадян четверо померлих. 40 осіб, які підписалися за референдум, що не досягли 18 – ти років. Крім того, 12 «активістів» – це серйозні громадяни України, яким вже більше ста років.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Олена Лукаш під час виступу вирішила звернутися до молодіжного сленгу, назвавши документи, подані до ЦВК комуністами «спамом».

 «І не відповідають всі вищезазначені документи реальним намірам українських громадян змінити свою волю. Хоча я підкреслюю, що є прихильником референдумів», – підсумувала міністр.

 Раніше повідомлялося, що Комуністична партія України хоче провести референдум про вступ України до Митного союзу. Зокрема, з 10 жовтня активісти КПУ починають збір підписів громадян на підтримку референдуму про вступ України в МС.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: