fbpx
Новини світу

Концерт Гергієва у Карнегі-холі перервали ЛГБТ-активісти

Напередодні, 10 жовтня, виступ Маріїнського оркестру під керівництвом Валерія Гергієва у Карнегі-холі перервали активісти організації на підтримку секс-меншин Queer Nation NY. Після того як диригент піднявся на сцену, у залі пролунали крики: «Гергієв, твоє мовчання вбиває російських геїв!». Частина глядачів відповіла схвальним гулом, деякі стали висловлювати своє несхвалення вигуками протестувальників. Маестро заявив, що відмовляється виступати в такій обстановці, концерт розпочався тільки після того, як активістів Queer Nation NY вивели із залу.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Вчорашній випадок – далеко не перший, коли виступ Гергієва в США супроводжується протестними акціями. Так, минулого місяця представники тієї ж правозахисної організації вишикувалися перед будівлею Метрополітен-опери з плакатами та райдужними банерами і стали викрикувати гасла, аналогічні тим, що прозвучали вчора у Карнегі-холі.

Уточнимо, представники Queer Nation виступають проти російського закону про заборону гей-пропаганди, підписаного президентом Володимиром Путіним влітку поточного року.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: