fbpx
Новини світу

Для будівництва незаконно вирубують столичний Маріїнський парк – екологи

У Києві в Маріїнському парку вирубали 1 га дерев. Про це повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України, передає УНН.

"У Києві біля оглядового майданчика в Маріїнському парку працівники комунальних служб міста вирубали ділянку площею близько 1 га. Офіційною версією є боротьба із зсувами, спровокованими деревами. Хоча ділянка має рівну прямокутну форму і дерева спиляні навіть в  нижній частині ділянки, де вже немає схилу. Однак працівники, які зараз здійснюють демонтаж оглядового майданчика, прямо говорять, що ділянка вирубана з метою будівництва моста від скандального вертолітного майданчика в парку", – повідомив заступник голови центру О.Василюк.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він нагадав, що територія Маріїнського парку та схили Дніпра в Києві є об’єктами природно-заповідного фонду, у зв’язку з чим вирубуння на них можливе тільки з погодженням органів Мінприроди України. Однак, 17 травня цього року територіальні органи Мінприроди України припинили існування у зв’язку з реалізацією адміністративної реформи. Відповідні зміни до законодавства ще не були внесені, тому органу, який повинен видати дане узгодження, не існує, а значить такого узгодження однозначно нема.

З цього приводу Національний екологічний центр звернувся до органів прокуратури з метою з’ясувати достовірні причини незаконної вирубки.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, в червні 11 зсувних ділянок, зокрема і Паркову дорогу, в Києві визнали територією надзвичайних ситуацій регіонального рівня. Для ліквідації зсувів потрібно 290 млн: 140 млн на роботи, які ведуться ще з минулих років, і 150 млн на ліквідацію 11 небезпечних ділянок.

Як повідомив глава КП "Спеціалізоване управління підземних протизсувних робіт" (СУППР ) Микола Семенишин, станом на початок жовтня роботи не ведуться через відсутність фінансування.

Джерело: УНН

Читайте також: