Білорусь і Україна відкриють перший прикордонний знак у листопаді – МЗС

  Україна і Білорусь у листопаді планують урочисте відкриття першого прикордонного знака в рамках демаркації українсько-білоруського кордону.

"Демаркаційні роботи на українсько-білоруському кордоні заплановано розпочати з 1 жовтня цього року з визначення місця встановлення першого прикордонного знаку, урочисте відкриття якого має пройти в листопаді цього року", – йдеться у відповіді директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євгена Перебийніса на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Щодо часових рамок проведення демаркаційних робіт на місці, то в зовнішньополітичному відомстві не взялися їх прогнозувати.

"На даний час важко спрогнозувати тривалість демаркаційних робіт на держкордоні України та Республіки Білорусь, протяжність якої становить 1084,2 км", – сказано у відповіді МЗС.

Related Post

Відповідаючи на питання щодо фінансування демаркаційних робіт, в МЗС підкреслили, що у зв’язку із завершенням фінансування держпрограми з облаштування та реконструкції держкордону до 2015 року, МЗС звернулося до керівництва держави з пропозицією розробити і прийняти новий документ з питань завершення договірно-правового оформлення держкордону України на період до 2018 року.

Як повідомлялося, в червні поточного року Україна і Білорусь обмінялися ратифікаційними грамотами за договором про держкордон від 12 травня 1997 року.

Після церемонії підписання двосторонніх документів президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Білорусь поставили крапку в питанні договірно-правового оформлення спільного кордону, і дали старт демаркації спільного кордону.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment